07. september 2024
Facebook
streda, 28 marec 2018 12:00

Šaržu lieku Infadolan sťahujú z trhu, zrejme obsahuje cudzorodú časticu

Written by 
Rate this item
(0 votes)

BRATISLAVA 28. marca (WebNoviny.sk) - Štátny ústav pre kontrolu liečiv (ŠÚKL) sťahuje z úrovne distribučných spoločností, lekární liek Infadolan ung der 1x30 g (tuba Al). Konkrétne ide o šaržu 170571. Ústav tak koná na základe informácií, ktoré dostal od českej autority v utorok 27. marca v dopoludňajších hodinách. Podľa zverejnených informácií dôvodom stiahnutia predmetnej šarže lieku z trhu je možná prítomnosť cudzorodej častice. Dostupnosť liečby pre pacientov týmto rozhodnutím ohrozená nie je, keďže sú k dispozícii iné šarže tohto lieku. Odporúčame:
Kontrolóri sťahujú z trhu liek Bondulc, ktorý sa používa na zníženie vysokého tlaku v oku Infadolan je masť na vonkajšie použitie, ktorá obsahuje vitamín A a vitamín D2 v bezvodom masťovom základe, vhodná na urýchlenie obnovy pokožky na postihnutom mieste. "Liek sa používa u dospelých aj detí na neinfikované drobné rany, odreniny, popáleniny I. stupňa, na suchú popraskanú kožu a na trhliny v kožných ryhách. Na odporúčanie lekára aj na liečbu vredov predkolenia (na urýchlenie epitelizácie, hojenie vredov, ktoré majú čistú, neinfikovanú spodinu), preležanín," informoval ŠÚKL.

Viac k témam: lekárne, lieky, Štátny ústav pre kontrolu liečiv (ŠÚKL)
Zdroj: Webnoviny.sk - Šaržu lieku Infadolan sťahujú z trhu, zrejme obsahuje cudzorodú časticu © SITA Všetky práva vyhradené.

Read 501 times

Media

NULL

Image Gallery

NULL

Reklama

Anketa

Rozmýšľali ste o premiestnení Vašej firmy do daňového raja?

áno, už som tak urobil - 14.3%
áno pripravujem sa na to - 35.7%
nie nerozmýšľal som - 35.7%
nie nerozmýšľal som a ani tak neurobím - 14.3%
The voting for this poll has ended on: september 9, 2013

Partneri projektu

judikaty sita

Ekonomický portál financnik.sk Vám prináša

ginal robinson banner